Natječaj za bendove

Za glasovanje u drugom krugu potrebno je ponovno registrirati se e-mailom nakon čega ćete dobiti novi kod za glasovanje, budući da su glasovi iz prvog kruga resetirani!

Svi bendovi koji žele svirati na festivalu mogu se prijaviti na natječaj, dok će pobjednike izabrati publika svojim glasovima.

Prijave bendova na natječaj traju od 15. prosinca do 30. siječnja. Natječaj će se održati u ukupno tri kruga glasovanja. U prvom krugu glasovanja, koji traje od 15. veljače do 15. ožujka, bit će izabrano 30 izvođača s najvećim brojem glasova publike. Drugi krug glasovanja, gdje ostaje 15 izvođača. trajat će od 16. ožujka do 15. travnja. Dva izvođača koja osvoje najviše glasova publike u posljednjem krugu, koji traje od 16. travnja do 1. svibnja, osigurat će svoj nastup na glavnoj pozornici festivala. Jedna od nagrada koja će biti dodjeljena članovima benda koji osvoji glasove publike je novi Samsung Galaxy S4 smartphone uređaj.

 

Bendovi sa najviše glasova

 

Zakon Neba (Zagreb, Hrvatska)

Bend “Zakon Neba” čini nekoliko mladih ljudi, pretežno studenata, iz Zagreba.

Band je aktivan sudionik brojnih manifestacija duhovne glazbe (Krapina fest 2004., Duga 2004., Uskrs fest 2008., Atmosfera Tvornica 2008., Humanitarac -Boogaloo,, itd.) Izuzev nekoliko navedenih angažmana i suradnji, bitno je naglasiti da, bend “Zakon Neba” stvara i svjedoči isključivo autorskom duhovnom rock glazbom. U pripremi je i prvi nosač zvuka koji bi trebao izaći ove godine…

 

Embassy 516 (Dubrovnik)

This is the after-life of the several projects that we’ve been doing through the past years (until 2004.). Band started to play as “Embassy 516″ since 18.11.2006. We were closed to practice and arrange the material in the “sea building” of the U.M.O. – Old Hospital, Dubrovnik, where the alter/underground scene of this small city is collected in one place. Today we are trying to spread our words, music and other material outside the ancient “city walls”.

 

Adastra (Zagreb, Hrvatska)

Adastra je zagrebački rock band koji postoji 5 godina te je do sada izveo više od 200 nastupa u Hrvatskoj i regiji. Prvi album Adastre je izašao 2007., a 2. izlazi u 2. mj. ove godine. Potaknuti valom nasilja među mladima diljem Hrvatske, Adastra je napisala pjesmu “Surovi grade” i pokrenula akciju „Svačije je pravo živjeti“ te organizirala 6 koncerata protiv nasilja u Hrvatskoj na kojima je nazočilo oko 30.000 građana. Adastra je izabrana za grupu godine 2009. od slušatelja Hrvatskog radija.

 

October Light (Pušćine, Hrvatska)

October Light je kantautorski band očito nastao u 10. mjesecu. Sastoji se od 5 članova koji nose isto prezime, a u instrumentarij im uz standardni rock set ulazi truba, trombon, saxofon, harmonika i keytar. Od 2005. pa do danas svirali su na velikim i malim pozornicama i uvijek iznova oduševili publiku. Sviraju pulsirajući SKA ritam vješto ukomponiran s elementima moderne rock glazbe. Čvrsti zvuk, pozitivna energija, prodorne trube i duboki tekstovi sigurno vas neće ostaviti ravnodušnima.

 

Agharti (Zagreb, Hrvatska)

Članovi:Tina – vokal, Alen – gitara, back vokali, Filip – gitara, Ivana – klavijature, back vokali, Hrvoje – bas gitara, Marko – bubnjevi
Bend su osnovali Filip, Hrvoje i Marko 2006. pod drugim imenom. 2008. Tina dolazi kao nova pjevačica, a mjesec dana kasnije Iva postaje zadužena za dionice na klavijaturama. Nakon nekog vremena počinjemo raditi na svojim pjesmama. Nakon par nastupa 2009, Alen upada na mjesto gitarista. U tom trenu pronalazimo novi, žešći zvuk i nastaje Agharti!

 

Downcast Art (Karlovac/Zagreb/Hrvatska)

Downcast Art je peteročlani symphonic metal bend nastao 2006. godine, no tek 2009. označava konačno formiranje benda sa ženskim vokalom. Unatoč predodređenom podžanru, bend dopušta vlastito istraživanje unutar i izvan žanra, stvarajući vlastiti zvuk koji je publika posebice tijekom 2009. imala priliku čuti na brojnim hrvatskim festivalima, te koncertnim nastupima unutar i izvan granica. Bend trenutačno završava prvi album koji namjerava predstaviti na turneji 2010. godine.

 

Replica (Zagreb)

Sa ozbiljnim radom počeli smo 2002.g, s koncertima 2004. Svirali smo u gotovo svim klubovima u Zg(sax, purgeraj, boogaloo, kset,…). Naša glazba je kombinacija rock/grunge s ponešto funky i punk elemenata. Od 2008.g. smo pod ugovorom Croatie Recordsa, te smo iste godine izdali prvi album “Jeftin trik” koji je bio na 6. mjestu top40 najprodavanijih domaćih i 9. mjestu kombinirano domaće/stranoj ljestvici. Izdali smo 2 singla “Vlak za nigdje” i “Beštiju”, snimili spotove za istoimene pjesme…