Popust na Hrvatske Željeznice

40% popusta na povratne karte HŽ-a

Hrvatske željeznice odobravaju svim posjetiteljima festivala popust u visini 40% od redovne prijevozne cijene, u 1. i 2. razredu, svih redovnih vlakova, za sve posjetitelje festivala koji dolaze iz cijele Hrvatske kao i iz Slovenije.

Da bi se ispunili uvjeti za korištenje odobrene povlastice putnici su prilikom kupnje prijevoznih karata dužni izjaviti da putuju na ovu manifestaciju. Prijevozna karta mora biti isključivo povratna i ovjerena žigom od strane organizatora festivala. Ovjeravanje prijevoznih karata se vrši na ulaznoj blagajni festivala. U slučaju ne ovjeravanja prijevozne karte, u povratku se doplaćuje razlika cijene do punog iznosa.

Moguće je ostvariti i ostale popuste HŽ-a iz drugih zemalja:

  • Mađarska – Hrvatska popust u visini 60% za pojedinačna povratna putovanja
  • Makedonija – Hrvatska popust u visini 30% za pojedinačna jednosmjerna ili povratna putovanja
  • Crna Gora – Hrvatska i Srbija – Hrvatska popust u visini 30% za pojedinačna jednosmjerna ili povratna putovanja, a kod skupina od 2 do 5 osoba za suputnike popust iznosi 50%
  • Bosna i Hercegovina – Hrvatska popust u visini 20% za pojedinačna povratna putovanja

Skupine od najmanje 6 osoba putuju jeftinije, a popusti se kreću u visini od 20% do 70%, a sve ovisi o odredbama i uvjetima prijevoza zemlje iz kojih putuju. Detaljnije informacije potrebno je potražiti na prodajnim mjestima ili Internet stranicama svake željezničke uprave.

Također ovjera prijevoznih karata odnosi se isključivo na Hrvatsku i Sloveniju, zbog posebnog odobrenja odnosno odlaska na navedeni festival, dok za sve ostale zemlje ta odredba ne vrijedi, jer se popust koristi neovisno o razlogu putovanja.